Projekt akumulatora bez potrzeby spawania ogniw
-
borsuk
- Forumowicz
Re: Projekt akumulatora bez potrzeby spawania ogniw
Połączenie na styk jako najnowszy wynalazek. Chyba widok gniazdka elektrycznego natchnął autora tego genialnego wynalazku.
Spawanie ogniw to też nowość - łukiem elektrycznym czy gazowe? Dawno nie zaglądałem na forum, ale widzę, że warto, bo można się rozweselić.
Spawanie ogniw to też nowość - łukiem elektrycznym czy gazowe? Dawno nie zaglądałem na forum, ale widzę, że warto, bo można się rozweselić.
-
Atak_Snajpera
- Forumowicz
Ty się śmiejesz bo "nie da się" , bo "źle" , bo "głupio" , a francuz zarabia. Dlatego polaczki zawsze będą podwykonawcami dla firm zachodnich.
- pxl666
- Forumowicz
ile milionow juz na tym zarobil ? bez problemu mozna sobie wydrukowac na wymiar taka obudowe . jakby chinski czlowiek widzial w tym potencjal to juz by bylo na expresie ... luzuj rajtyAtak_Snajpera pisze: ↑23 sty 2026, 13:52Ty się śmiejesz bo "nie da się" , bo "źle" , bo "głupio" , a francuz zarabia. Dlatego polaczki zawsze będą podwykonawcami dla firm zachodnich.
-
Atak_Snajpera
- Forumowicz
Ha! Zabolało palaczka ,co? Jesteś dokładnie takim polaczkiem wiecznym muppetem z loży szyderców. Z taką mentalnością zawsze będziesz robił na Niemca. Inni wymyślają, a ty będziesz klepał.
- RadQ
- Forumowicz
A ile Ty zarobiłeś na pustym gadaniu? Negować wszystko co innowacyjne jesteś w przedzie ale coś pomóc już Uj w dupie wysztywnionypxl666 pisze: ↑23 sty 2026, 23:09ile milionow juz na tym zarobil ? uzuj rajtyAtak_Snajpera pisze: ↑23 sty 2026, 13:52
Ty się śmiejesz bo "nie da się" , bo "źle" , bo "głupio" , a francuz zarabia. Dlatego polaczki zawsze będą podwykonawcami dla firm zachodnich.
- pxl666
- Forumowicz
jak pojecie szczurzych mozgow to moze wam IQ skoczy . nic nie neguje i niczego nikomu nie zazdroszcze . rozwiazanie nie daje zadnych istotnych korzysci poza mozliwoscia rozebrania akumulatora w przyszlosci - czego nikt normalnie nie planuje bo w przyszlosci sie okaze ze ogniwa juz sa produkowane w innym standardzie , jak np obecnie 21700 zamiast 18650 . zadna innowacja , jedynie ciekawostka
-
Atak_Snajpera
- Forumowicz
Za parę miesięcy będzie wersja 1kWh na LG 21700-M50 za 415 euro. Jak patrzę na ceny gotowych bidonów w Polsce to nie ma tragedi.
https://infinite-battery.com/products/i ... -cargo-48v
Specyfikacja
-
Badlook
- Forumowicz
Szczerze mówiąc jak widzę styk elektryczny tylko na ścisk to nie mam dobrych skojarzeń. Wszędzie gdzie takie połączenia spotykałem były po czasie problemy. Prosty przykład często spotykany w mojej pracy: żarówka w aucie w gnieździe powiedzmy ba15, wystarczy minimalny luz i gniazdo z żarówka się wypala przez iskrzenie. Nie ważne jaka lampa z jakiej firmy jakiej marki, prędzej czy później to nastąpi. A to tylko jeden z niewielu przypadków. W rowerze z sztywna rama występują masakryczne drgania na ramie, każdy kamyczek, nierówność się przenosi na osprzęt przykręcony na sztywno do roweru. Kiedyś rozebrałem lampkę z ogniwem 21700 w celu wymiany na większe i chińczyk też dał dwie blaszki i ściskane to było obudową, wyiskrzone jak nie wiem co a przebiegu nic. Reasumując nie twierdzę że tu będzie tak samo ale warto poczekać co czas pokaże i jak to się będzie sprawować a potem wychwalać patent.
- pxl666
- Forumowicz
wersja 1kWh na LG 21700-M50 za 415 euro - jaka tu jest korzyść wobec normalnej obudowy za 300pln pozatym ze możesz to rozebrać bez prucia zgrzewu ? ( po jaki wuj zresztą ...) a zagrożenia są wielokrotnie większe ??
-
Atak_Snajpera
- Forumowicz
Większa korzyść będzie jak w sprzedaży będzie tylko obudowa. Wtedy kupujesz 52 sztuki LG M58T za ~13zł z NKON ( https://www.nkon.nl/en/inr21700-m58t-5570mah-12-5a.html ) i potem sobie sam to skręcasz w 30 minut maks. DIY pełną gębą.
- pxl666
- Forumowicz
nie pytam czy większa , pytam jaka ? aku zgrzany w domu to nie jest DIY ??
-
Atak_Snajpera
- Forumowicz
Kolejny przykład akumulatora bez zgrzanych ogniw