Interkom moto do gadania podczas wycieczek rowerowych

Okazje, promocje, linki, sklepy, opinie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lukk
Forumowicz

Interkom moto do gadania podczas wycieczek rowerowych

Post autor: lukk »

Hej,
Chciałem się podzielić jednym z takich swoich odkryć zakupowych: interkom do rozmów podczas wspólnych wycieczek.

Kupiłem kiedyś na Ali taki interkom jak Ejeas V6 pro. Zestaw do kasku moto - akurat mam taki kask typu jet, który używałem w zimie. Po każdym włączeniu interkomy trzeba sparować - nie jest to jakoś super upierdliwe, wystarczy przytrzymać przycisk parowania na obydwóch interkomach i poczekać. Zasięg - kilkaset metrów, może ponad pół kilometra. I co najważniejsze - audio, dobry dźwięk, bez szumu od jazdy. Raczej nie chodzi o konstrukcję mikrofonu, ale o jakieś algorytmy redukcji szumu.

Problem był z tymi kaskami, żeby nie być ograniczonym tylko do tych moto. Dlatego ostatnio zakupiłem taki zestaw słuchawkowy: https://pl.aliexpress.com/item/1005005424734086.html
Testowaliśmy to ostatnio z kolegą pod zwykły kask rowerowy - słuchawka do ucha i mikrofon przed usta a interkom na kabelku do kieszeni. Efekt bardzo dobry, co prawda audio na jedno ucho, ale wystarcza. Rozmawia się jakby się stało obok. Jedyny minus - w zimie jakby się chciało jakiś komin na twarz naciągnąć to będzie trochę przeszkadzać, coś kosztem czegoś.

Jakby ktoś chciał brać to zwracajcie uwagę na konektory - te interkomy V6 pro, które ja kupowałem jakoś w zeszłym roku były na mini jack, teraz są V6 pro plus z USB C. Ten jeden konektor jest używany zarówno do podłączenia zestawu słuchawkowego jak i ładowania. Więc lepiej mieć USB C, tylko trzeba też odpowiednie słuchawki wziąć.
ODPOWIEDZ