opony na trochę piaszczysty teren

Dyskusje co kupić, konsultacje parametrów, ceny i dostępności sklepowych rowerów elektrycznych
ODPOWIEDZ
Blomba
Nowicjusz

opony na trochę piaszczysty teren

Post autor: Blomba »

Witam ! Planuję zakup ecobika LX300 lub LX400 .Obydwa mają fabrycznie zastosowane opony Schwalbe Marathon e-Plus o szerokości 2,15 cala i delikatnym bieżniku . LX300 jest pozycjonowany przez Ecobike jako rower trekkingowy a LX 400 jako typowo miejski . Ale obydwa mają zastosowany silnik Bafang M410HD czyli do MTB z momentem do 95 Nm . Wcześniej stosowali opony Al Grounder od Schwalbe o szerokości 2,35 cala , ale te opony wyszły z obiegu . Ja natomiast jeżdżę po terenie głównie asfaltowo - szutrowym gdzie jest też trochę miękkiego piachu . Wiem , że w obydwa rowery wejdzie trochę większa opona ale chciałbym coś z bieżnikiem ciut bardziej agresywnym . W necie znalazłem Vittoria Saguaro i Barzo . Kosztują niezłą kasę . Ale może wystaczą jakieś Smart Samy albo coś podobnego co się nadaje , Nie musi to być bardzo agresywna opona bo nie wiem jak rower będzie się zachowywał , po prostu chodzi o oponę , która Waszym zdaniem będzie trochę bardziej agresywna od Marathon ePlus . Macie jakieś pomysły ?
ODPOWIEDZ